Trenger du reisevaksiner?

vaksine - Klikk for stort bildevaksine
Alle som skal reise til Asia, Afrika, Latin-Amerika, Øst-Europa og Stillehavsøyene anbefales å ta reisevaksiner. På vaksinekart kan du gå inn og se på reisemålet ditt og få en veiledende oversikt over hvilke vaksiner du trenger.

Hvor kan jeg få vaksiner og reiseråd?
 


Helsestasjon eller fastlege:
 

For enklere vaksinasjoner (difteri/stivkrampe/kikhoste/polio og/eller hepatitt A/B) og/eller forebyggende behandling mot malaria ved enkeltreiser, kan dette utføres på helsestasjonen eller hos fastlegen din. Du må ta kontakt minst en måned før avreise.
Vaksinepriser på helsestasjonen i Odda finner du 
her (DOCX, 16 kB).


Det viktigste kriteriet for å avgjøre om en vaksine er nødvendig, er risikoen for å få sykdom i det aktuelle området. Type reise er også avgjørende for valg av vaksiner. En forretningsresiende som oppholder seg i storby trenger ofte færre vaksiner enn en backpacker som bor primitivt og har mer kontakt med lokalbefolkningen.

 

Reisemedisinsk klinikk:
 

Skal du på en lengre reise, som for eksempel backpacker, må du ta kontakt med en reisemedisinsk klinikk. Det finnes flere slike, blant annet i Bergen og Haugesund. Her kan du bestille time via nett og telefon.