Bandtvang i Odda kommune

Bandtvang - Klikk for stort bilde

Me vil minna om at det er bandtvang for hundar heile året i ein del områder i Odda kommune.

Dei områda det gjeld er:

• Eit område i Odda, grensa av Eitrheimselva i nord og Vasstun, Strand, Buerdalen og Buer.

• Tyssedal tettstad.

• Skare/Skarsmoen grensa av Håbru/Seljestad/Storelva i sør og vest, til Steinaberg bru - vegkrysset Reinsnosvegen til grensa for Skare bustadområde mot nord, langs grensa for Skare bustadområde mot aust og tilbake til Seljestadelva i sør.

• Røldal tettstad, avgrensa til området Dalen - Lynghamar kraftstasjon - Hamre.

• Håradalen, avgrensa til området Håra tettstad, hytteområde og skianlegga i Håradalen.

• Hytteområdet Åsen og Mågelitopp.

I resten av kommunen gjeld den generelle bandtvangen frå og med 1. april til og med 31. oktober. I perioden der det ikkje er bandtvang skal hundeeigar ha full kontroll på hunden dersom den er laus.

Politiet har mynde til å gripa inn ved brot på regelverket.

Forskrift om hundehold, Odda kommune, se her

Lov om hundehold, se her

Publisert av Aslaug Margrethe Åkre. Sist endret 05.09.2017