Tilskotsordningar i jordbruket våren 2019

Logo - Odda kommune - Klikk for stort bilde

Her finn du informasjon om tilskotsordningar i jordbruket våren 2019 i Odda kommune.

Søknad om produksjonstilskot i jordbruket

Søknadsfrist 15. mars 2019

• Fristen for å registrera del I av søknaden om produksjonstilskot er 15. mars.
  • Du kan starta med å registrera søknaden frå 1. mars.
  • Teljedato er 1. mars - Det er talet på dyr du har den 1. mars som er grunnlaget for utrekning av tilskotet til husdyr og for storleiken på det som kan refunderast i ordninga "Avløysing ved ferie og fritid" for 2018.
  • Hugs at søknaden må vera registrert i eSTil innan 15. mars.
  • I denne søknadsomgangen er det berre dei som driv husdyrproduksjon som treng registrera søknaden sin.

Søknad om tilskot til spesielle miljøtiltak - SMIL

Søknadsfrist 1. mai 2019

• Odda kommune har i 2019 fått ei rammeløyving på kr. 90 000.- til SMIL-ordninga.
  • Skal du kunna få tilskot etter SMIL-ordninga, må du oppfylla visse vilkår. M.a. må
    det vera eit føretak som står som søkjar.
  • På landbrukseigedomen der tiltaket skal utførast, må det føregå ein tilskotsberettiga landbruksproduksjon som oppfyller vilkåra i forskrift om produksjonstilskot og avløysartilskot i jordbruket.
  • Du kan sjå forskrifta og lesa deg opp på regelverket her
  • Det er òg laga ein eigen, lokal «Kommunal tiltaksstrategi» for SMIL-ordninga som gjeld Odda
    kommune som du kan få ved å ta kontakt med kommunen.
  • Frå 2019 er det innført eit digitalt søknadssystem for dei som vil søkja SMIL-tilskot, sjå her.

Tilskot til drenering

• Odda kommune har i 2019 fått ei rammeløyving på kr.40 000.- til ordninga "drenering av jordbruksjord".
  • Kommunane har ansvaret for å forvalta tilskotsordninga etter forskrift om tilskudd til drenering av jordbruksjord.
  • Du no søkja elektronisk, enten ved å logga deg inn i Altinn eller fylgja linken her.

Meir info finn du på Landbruksdirektoratet sine sider. Du er òg velkomen til å kontakta sakshandsamarane på landbrukskontoret tlf: 477 13 576 eller 479 08 067 om du har spørsmål eller treng hjelp med søknadsprosessen.

Publisert av Aslaug Margrethe Åkre. Sist endret 06.03.2019