Positivitetsskiltet er tilbake

Ordfører avduker "Alt kjem til å bli bra"
Ordfører avduker "Alt kjem til å bli bra"

Positivitetsskiltet "Alt kjem til å bli bra" er tilbake i Odda.

Fredag 22. juni avduket ordfører John Opdal positivitetsskiltet "Alt kjem til å bli bra" med presse fra både NRK, Haugesunds Avis og Hardanger Folkeblad tilstede. Skiltet har vært sårt savnet etter at orkanen Dagmar blåste det overende rundt juletider.


Litt om skiltets historie:

■Noen satte opp et skilt, midt i Odda by. Ingen visste hvem som hadde satt det opp. Svart på hvitt lyser det optimistiske budskapet om at alt kjem til å bli bra. Det populære skiltet står rett overfor Frivilligsentralen i Smelteverksallèen og har skapt både glede, begeistring og kreativitet.


■ Facebook-gruppen ved navnet ”Alt kjem til å bli bra” ble raskt etablert og nærmer seg allerede 1000 medlemmer. I gruppen har det blant annet blitt laget en positivitetsliste basert på innspill fra medlemmene der en allerede har fått inn ca 200 bidrag.


■ 7. desember samlet Odda kommune over 500 store og små rundt skiltet for et historisk fellesbilde. Det glade vinterbildet ble også årets julekort fra kommunen og sendt ut til samtlige husstander i Odda kommune. ”Hele Hardanger” har støttet opp om skiltet ved Hardangerrådet og alle ordførerne i Hardanger. Fylkesmannen i Hordaland samler seg også bak budskapet om at alt kjem til å bli bra, representert med blant annet fylkesmann Lars Sponheim.


■ En original folkegave på vegne av de 1000 medlemmene i gruppen ”Alt kjem til å bli bra” ble laget og overrekt ordføreren i Odda kommune, John Opdal. Folkegaven samler mange positive ting i kommunen hentet fra positivitetslisten og har en ramme av zink laget av sporty arbeidere fra Boliden.


■Skiltet ”Alt kjem til å bli bra” har blitt en enorm snakkis i lokalsamfunnet, i pressen og på sosiale medier som facebook og twitter, og folk fortsetter med å sende inn kreative og morsomme bilder.


■Odda kommune lyssatte Smelteverksallèen i adventstida i 2011. I samarbeid med gode ildsjeler ble også trærne langs Smelteverksallèen pyntet opp med julelys.


■Lensmann Øyvind Rosseland ettersøkte positivitetsbildet fra Facebook-gruppen «Alt kjem til å bli bra», etter at han så det for første gang i pressen. Mandag 16. januar 2012 kunne ordfører i Odda kommune John Opdal overrekke det ettertraktede positivitetsbildet med ekte zink-ramme fra Boliden til lensmann Rosseland og politiet i Odda.

■H.M. Kongen takker i et brev tilsendt ordfører i Odda kommune, John Opdal, for den hyggelige jule- og nyttårshilsenen med årets julekort fra Odda.


■Fredag 22. juni 2012 avduker ordfører John Opdal det nye og permanente "Alt kjem til å bli bra"-skiltet. Skiltet er godkjent av Statens Vegvesen, og er klar for å bli en norsk attraksjon.


Foruten å ha vært i papirutgavene til VG, BT, Hardanger Folkeblad, Haugesund Avis, samt flere radiointervjuer på NRK Hordaland, og innslag på Vestlandsrevyen, har saken vært dekket rikt på nettet.


Alt kjem til å bli bra sin hjemmeside:

 www.facebook.com/groups/301701369851355/


Sist endret 25.06.2012
Odda kommune
Besøksadr. rådhuset Opheimsgata 31
5750 Odda
E-post : post@odda.kommune.no
Telefon
: 53 65 40 00

Org.nr.
: 964 967 814
Kontonr.
: 3530 30 66975
Kommunenr.
: 1228

(Emnekart - Kontaktperson)

kontaktperson
Adresse: Opheimsgata 31 5750 Odda NORGE
Telefon :
53 65 40 00
E-post :
epost@odda.kommune.no
Bunnhjørne

Relaterte ressurser

Odda kommune Opheimsgata 31, 5750 Odda Tlf: 53 65 40 00 post@odda.kommune.no      Faktura okonomi@odda.kommune.no